Een locatie + interesse? Laat iets weten
nl

FAQ

1. Wie ben ik?

Mijn naam is Ben en ik ben 22 jaar oud. Ik ben een grote Playmobil verzamelaar, en ben een transformatie ondergaan tot dioramabouwer. Een diorama is een opstelling, een soort van maquette, met PLAYMOBIL. Dit kan in alle formaten, van 1m² tot meer van 50m² met wijze van spreken.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in PLAYMOBIL en het maken van projecten, over welk onderwerp dan ook. De combinatie van PLAYMOBIL en projecten is voor mij diorama's bouwen. Dit kunnen doen is mijn mooiste droom die uitkomt.

2. Waarom PLAYMOBIL?

Als kind kreeg ik op 4-jarige leeftijd van mijn oma het kippenhok (set 4492). Tot mijn 12-jarige leeftijd heb met Playmobil gespeeld. Het was mijn grote passie. Maar wegens dat ik me schaamde omdat ik dacht dat ik "te oud voor Playmobil" was, heb ik toen alles verkocht, tot mijn grote spijt. Toen alles verkocht was beloofde ik mezelf dat ik vanaf ik alleen woon, terug Playmobil ga verzamelen en er zelfs zou willen werken.

5 jaar later, in 2018, kreeg ik van mijn mama in de winkel het Playmobil magazine met een dwergenkrijger. Een oppeppertje in moeilijke tijden, want meteen werd ik terug fan van Playmobil. Van 2018 tot 2021 ben ik verzamelaar geweest en in september 2021 ben ik ook diorama's beginnen bouwen.

Ik vond Playmobil altijd zo mooi en realistisch. Het is en was mijn hele fantasie en er is alles mogelijk. Ander speelgoed heeft wel kort zijn periode gehad maar altijd keerde ik terug naar Playmobil. En nog steeds, een leven zonder Playmobil is niet meer voor te stellen.

3. Favoriete thema? 

Als kind verzamelde ik allerlei thema's: ridders, piraten, dierentuin, romeinen, circus, safari en boerderij. In 2018 toen ik opnieuw begon hield ik me bij 3 thema's: ridders, romeinen en dierentuin. Intussen is hier Wiltopia, Ayuma, vikings, Griekse mythologie, Astérix en... Novelmore. In 2019, toen de catalogus uitkwam was er geen middeleeuws thema. Enkel een pagina met een magisch harnas op. Dat harnas gaf me zoveel ideeën, inspiratie en hoop voor een leuk thema. Dat kwam er eind 2019 met Novelmore. Sindsdien heb ik alle sets, magazines, exclusives en zelfs t-shirts van Novelmore verzameld. In 2020 en 2021 kwamen seizoen 1 en 2 van Novelmore uit op YouTube, goed voor 26 afleveringen van elk 11'15" lang. Van alle thema's van Playmobil heeft Novelmore volledig mijn hart.

4. Favoriete set?

Dit is geen makkelijke vraag, maar als ik er 1 moet nemen kies ik toch voor 4829, Hyena's met gier van thema "Safari". Deze set kwam uit toen ik nog kind was en ik ben er tot de dag van vandaag nog steeds gefascineerd door!